Over mij

Mijn naam is Martine Wissink-Hoentjen en al ruim 16 jaar werk ik met veel plezier als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

 

In de loop der jaren merkte ik dat steeds meer kinderen behoefte hebben aan extra aandacht en ondersteuning, bijvoorbeeld omdat zij vastlopen op sociaal emotioneel gebied of bij hun schoolwerk. Door de grote groepen op school, merkte ik dat het steeds lastiger wordt om ieder kind écht op maat te bieden wat hij/zij nodig heeft.

Mijn interesse lag dan ook juist bij deze groep kinderen. Na vier jaar full-time voor de groep te hebben gestaan, ben ik daarom de opleiding tot Intern Begeleider (Hogeschool Windesheim in Zwolle) gaan volgen en als IB-er binnen onze school aan de slag gegaan. Deze taak heb ik, in combinatie met het lesgeven, 6 jaar met veel plezier op me genomen.

Als IB-er ben je vooral bezig met de groepsprocessen, begeleiding van collega’s en helaas veel papierwerk! Ik miste mijn groep en het individuele contact met de kinderen.

Om me verder te ontwikkelen ben ik op zoek gegaan naar een opleiding om juist de kinderen die het even lastig hebben goed te kunnen begeleiden: De Kindercoach opleiding (Tea Adema).

'SterkKind' is ontstaan uit de kindercoach opleiding en mijn eigen visie op leren bij kinderen.

Ik ben ervan overtuigd dat als een kind lekker in zijn/haar vel zit, het zich veel beter en breder kan ontwikkelen. Ieder kind heeft zijn eigen talenten en vaardigheden. Vaak kunnen deze talenten worden ingezet om een probleem te verhelpen of er mee leren om te gaan